Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ερασιτέχνες φωτογράφοι και DB

Δείτε πως αντιμετωπίζουν οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) τους ερασιτέχνες φωτογράφους:


Και η μετάφραση από το Νίκο:

Η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση για ιδιωτική χρήση (ιδιωτικούς σκοπούς) επιτρέπεται σε όλες τις γενικής κυκλοφοριακής χρήσης εγκαταστάσεις (στις γενικά δημόσια προσβάσιμες περιοχές) χωρίς άδεια/νομιμοποίηση. Η προσωπική ασφάλεια, αλλά και η ασφάλεια των άλλων δεν επιτρέπεται να κινδυνεύει κατά τη διάρκεια της λήψης. Η χρήση συσκευών φλας και σκιάς δεν επιτρέπεται.

Οι λήψεις από χομπίστες για ιδιωτική χρήση επιτρέπονται επίσης χωρίς ιδιαίτερη άδεια/νομιμοποίηση, όταν αυτές οι φωτογραφίες (όχι επαγγελματικά) διατίθενται για δημοσίευση σε σιδηροδρομικά ή χομπιστικά περιοδικά - όχι για διαφημιστικούς σκοπούς - με τη συνηθισμένη χρέωση δικαιωμάτων που πληρώνει ο εκδοτικός οίκος για τη δημοσίευση σε αυτά τα περιοδικά.

Αυτός ο κανονισμός ισχύει επίσης για φωτογραφικές λήψεις και βιντεοσκοπήσεις από ερασιτέχνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτές τις φωτογραφίες (μη διαφημιστικά) στις προσωπικές τους ιστοσελίδες.

Η DB μπορεί να επιτρέψει λήψεις σε ερασιτέχνες και σε μη δημόσια προσβάσιμες σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν ανήκουν στη "γενική κυκλοφοριακή χρήση". Την προφορική ή γραπτή άδεια για αυτό δίνει ο κατά τόπους εκάστοτε υπέυθυνος της εγκατάστασης, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των κανονισμών ασφαλείας, καθώς και της μη παρεμπόδισης της εργασίας ή άλλων συντρεχόντων λόγων. Η ισχύς της άδειας υπόκειται σε χρονικό περιορισμό και για μια καθορισμένη περιοχή (εγκατάσταση). Μέσω των λήψεων δεν επιτρέπεται να προκύψουν πρόσθετα κόστη για την DB. Αν παρ'όλα αυτά προκύψει κάποιο κόστος ή παρεμπόδιση της εργασίας, τα έξοδα σε κάθε περίπτωση βαρύνουν το φωτογράφο.

Για ερασιτεχνικές φωτογραφίες και λήψεις βίντεο από την τράπεζα μηχανοδήγησης απαιτείται ειδική άδεια "συνοδηγού" καθώς επίσης και η επίβλεψη από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Την ανάλογη διαδικασία διαχειρίζεται η διεύθυνση επιβατικής κυκλοφορίας, δεδομένης της διαθεσιμότητας αλλά και της κάλυψης του κόστους για τον επιβλέποντα.

Η παραμονή στην περιοχή των γραμμών δεν επιτρέπεται.

Το δικαίωμα στην προσωπική εικόνα παραμένει ανέπαφο.

Ο κανονισμός ισχύει άμεσα.

Rüdiger Meyer
DB AG Τομέας Δημοσιότητας - Film/Τηλεόρασης
Φρανκφούρτη-στον-Μάιν 22 Δεκεμβρίου 2000

Κα Νικολοπούλου, Κε Μακρανδρέου, Κε Κωσταράκο και Κε Ανδριόπουλε, σας το αφιερώνω εξαιρετικά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: